Här ser du finalen i Eurovision

Published by Axel Diedrichs on

Lördagen den 18 maj är det dags för en av årets stora höjdpunkter – Eurovision Song Contest 2019. En folkfest som saknar motstycke. Här i Sverige är spänningen på topp då vår representant John Lundvik är en av tävlingens stora favoriter. I denna artikel kollar vi närmare på var man kan ta del av tävlingen.

Schlagerfestivalen, Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Kärt barn har många namn brukar det ju heta, och det stämmer inte minst när det kommer till denna fantastiska kulturfest. Årets upplaga av Eurovision Song Contest äger rum nu på lördagen den 18 maj, i Israels huvudstad Tel-aviv.

Ett år har alltså gått sedan Benjamin Ingrosso valdes av det svenska folket att åka till Lissabon för att tävla i den internationella musiktävlingen Eurovision Song Contest. “Dance You Off” blev inte riktigt den succé vi hade hoppats på, och Benjamin slutade på en sval 20-plats.

Denna gången har vi en ny manlig representant i beredskap, John Lundvik, som spås ha goda vinstchanser. Om han tar hem guldet, blir det den tredje svenska segern under 2010-talet och den sjunde vinsten sedan tävlingen inleddes år 1958. Något vi givetvis håller tummarna för! Den som känner sig osäker på årets schlagertävling kan spela quizet – Hur bra kan du Eurovision? och få en smidig recap över vad som har hänt i tävlingen de senaste åren.

Sedan är det ju också viktigt att veta var man kan ta del av den stora festligheten i livesändning. För oavsett om vi vinner eller inte, är det ju förbaskat spännande att följa röstningsresultaten.

SVT Play

På streamingtjänsten Svt Play kommer den som vill att kunna följa finalen i årets största musiktävling. Den som verkligen vill grotta ner sig i eventet kan följa Svt:s studio, som även den visas på Svt Play. I Studio Eurovision har vi programledaren Marika Carlsson och experten Ronny Larsson. Tillsammans ger de oss all den information vi vill ha inför, under tävlingen och efter.

Att följa studion är ett perfekt tillfälle att ta del av professionellas tankar och reflektioner kring vad som kan bli en riktig nagelbitare då John Lundvik är tippad att gå långt i tävlingen. En fördel med att se Eurovision på Svt Play är att kunna se repriser och inte nödvändigtvis behöva missa någon sekvens från sändningen.

Linjär TV – Svt1

Den som inte föredrar att strömma program och kanske inte lärt sig den nya tekniken, eller föredrar det gammalmodiga viset, kan se sändningen på Svt1. Det är skönt att Eurovision fortfarande visas på linjär TV som ingår i licensen. Även om allt fler äldre personer använder sig av streaming, får vi inte glömma att de främst använder den linjära lösningen.

Categories: Artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *