Vad kan vi förvänta oss fortsättningsvis i Eurovision 2019?

Published by Redaktionen on

Konsert

Eurovision brakar vidare i staden Tel Aviv i Israel, efter att semifinal 1 avgjordes på tisdagen. Israel har en lång historik inom Eurovision deltagande. Första gången de deltog var 1973 och har sedan dess varit en återkommande deltagare i Eurovision(förutom 1980). Anledningen till att de har kunnat delta är för att de är med i European Broadcasting Union. Israel har vunnit tävlingen vid 4 tillfällen och sjöng på hebreiska fram till 1998, 1999 ändrades reglerna för vilket språk de deltagande länderna fick använda, Israel har sedan dess mestadels sjungit på engelska, och även ett år delvis på arabiska. Senast de vann tävlingen var förra året med låten ”Toy” framförd av Netta Barzilai som idag uppnått 100 million.( Källa https://eurovision.tv/story/netta-s-toy-music-video-reaches-100-million-views ) Kan de upprepa succén på hemmaplan?

Eurovision 2019 är igång. På torsdag den 16:e maj är det dags för den andra semifinalen. In i tävlingen kliver Sverige med sitt starka bidrag, ”Too Late For Love” som framförs av John Lundvik. Sverige har dock fått en lottning som kan vara till landets nackdel i tävlingen eftersom att de kommer att starta med de övriga nordiska länderna i den första delen av semifinal 2, vilket kommer att bjuda på tufft motstånd. Nackdelen är den att de länder som startar i den första halvan av semifinalen riskerar att glömmas bort i tävlingen. Fördelen är att det kommer bidra till en mer spännande tävling för tittarna eftersom att det blir en nordisk fight.

Förutom Sverige som innan tävlingen rankas högt med sitt bidrag. Vilka är favoriter att ta hem Eurovision 2019? Här kan man själv göra en bedömning efter att man har fått ett litet smakprov på hur det låter såhär långt. Ska man kolla på de senaste Eurovision betting guiden så kan vi se att Nederländerna är i topp som favoriter att vinna tävlingen. De har ett starkt bidrag i år med låten ”Arcade” från artisten Duncan Laurence. Främsta utmanare till Nederländerna enligt oddsen är faktiskt Sverige som ligger på oddset 5,00. Eurovision 2019 är alltså igång och snart är det dags för semifinal 2. Var med på torsdag så att du inte missar något.

Categories: Artiklar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *